Over ons

Sinds het begin van de hengelsport wordt lood gebruikt voor vissers om hun aas op een bepaalde plaats in het water te houden. Met z’n hoge dichtheid en dus kleine grootte heeft lood tal van voordelen. Echter… het gewichtje gaat soms verloren in het water door lijnbreuk, waardoor we een ongewenst materiaal achterlaten in het milieu. Het gebruik van lood is echter al in veel andere toepassingen verboden, zoals in brandstof, verf, waterbuizen en in de jacht. In de hengelsport werd het gebruik van lood nog niet aan banden gelegd. Beeld u eens in wat er in een weekend allemaal verloren gaat aan loodkopjes en dropshotloodjes wanneer we met duizenden hengelaars allen naar de waterkant trekken. Daarom besloten we om zelf te gaan zoeken naar alternatieven om kwalitatieve, betaalbare bullet weights, drop shot en cheburaska gewichtjes te kunnen produceren.

Een beter milieu start met jezelf!

Wij gaan voor kwaliteit!

Wij vinden het belangrijk om te focussen op kwalitatieve tungsten gewichten. Hiervoor worden onze gewichten op verschillende aspecten getest:

  • Chemische samenstelling: Is er lood aanwezig of bestaat het gewichtje inderdaad vooral uit Tungsten (wolfraam)? Uit onze testen blijkt dat onze gewichtjes bestaan uit 98,6% tungsten, aangevuld door Nikkel en Ijzer.
  • Verouderingstest: Wij simuleren via een extern laboratorium een levensduur van 3 jaar onderdompeling in zout water. Hieruit blijkt dat onze tungsten gewichtjes eigenlijk uit de test komen zoals ze erin gegaan zijn. Geen verandering. Enkel bij de cheburaska gewichtjes kunnen we wat roestvorming zien op de speld die gemaakt is uit verenstaal.

Wij hebben andere merken ook deze verouderingstest laten ondergaan. Daar zien we roestvorming op tungsten gewichtjes, wat vreemd lijkt. Ook gewichtjes gemaakt uit lood lijken wat materiaal te verliezen/bros te worden.

  • Gewicht: wijkt het aangegeven gewicht niet af van de voorgeschreven specificatie?
  • Praktische testen: gebruik bij zand ondergrond, slepen over mosselbanken,…

Pas wanneer wij 100% overtuigd zijn over de kwaliteit van onze gewichtjes gaan ze in productie.